Det går snabbt nu. Hänger du med?


Det går snabbt nu. Hänger du med?

– Den accelererande digitaliseringen handlar inte om att asfaltera kostigar, det handlar om att bygga helt nya vägar! Den handlar inte heller om it och teknik, den handlar om människor, berättar Erika Malmberg från Cloud Pro.

Vi behöver anpassa oss till den digitala miljö som vi befinner oss i idag. Det är till exempel helt självklart att vi kommunicerar digitalt, men tempot och kravet på återkoppling höjs hela tiden. Hur snabbt måste man svara på ett sms? När har man missat chansen?

Text

Vi behöver ge oss ut på en förändringsresa. Konkurrent, kund och leverantör är inte de viktigaste begreppen att kunna i framtiden. Det blir viktigare att vara bra på att dela med sig, vara öppen, be om hjälp och använda digitala lösningar och tekniken som stöd.

– Vårt svenska sätt att organisera och  leda organisationer och människor är en fördel när vi ska ge oss av på den resan. Men, det vi är riktigt dåliga på är att samarbeta, säger Pia Engwall från Knowit.

Hur bra samarbetar du och din verksamhet med andra? Delar ni med er av kunskap och erfarenhet eller håller ni inne med det ni kan och vet? Berättar ni om svårigheter och utmaningar och ber om hjälp eller är själv fortfarande bäste dräng?