UTSIKT öppnar med kraftfulla verktyg för samarbete


UTSIKT öppnar med kraftfulla verktyg för samarbete

UTSIKT 2017 öppnas med föreläsaren Annika R Malmberg som delar med sig av sina bästa tips om hur vi kan bli bättre på att samarbeta med varandra – både på jobbet och hemma i familjen. Hon påminner om att alla kanske inte vill vinna. Alla är inte tävlingsmänniskor och vissa drivs inte alls av uppsatta mål. Men, alla vill någon gång dra vinstlotten och vara på rätt plats i livet, en plats där man både får och kan vara sig själv och använda sina allra bästa förmågor och sidor.

Annika Malmberg
Annika Malmberg

– Vi behöver bli bättre på att acceptera att människor är olika och att vi beter oss på olika sätt. Man inte kan ändra på det. Se till att ni utnyttjar varandras styrkor och inte tvingar in varandra i situationer och beteenden där ni inte är bekväma, säger Annika R Malmberg.

Annika berättar att vi drivs av olika tändvätskor. Det är olika saker som motiverar oss helt enkelt. Vissa tänds av utmaningar och gillar när något är svårt.

– Det är de här som vill ha målen på väggen på kontoret, säger Annika.

Andra behöver få synas och drivs av uppmärksamhet, att någon lägger märke till vad de gör och kan. Många tycker att det som motiverar mest är att få gott om tid att förstå och sätta sig in i något i grunden. Det ger dem förutsättningar att nå bra resultat. Men, de allra flesta drivs av samarbetet i sig. För dem är det viktigt att vi bryr oss om och lyssnar på varandra. Hur ser det ut på din arbetsplats? Vem är vem och hur kan du bidra till att ni tillsammans kan göra ett riktigt bra jobb?