Örebro universitet bjuder in till Energistart


Örebro universitet bjuder in till Energistart

Forskning kan vara både spännande och inkluderande och inte minst lärorikt. Under Energistarten på måndagen den 16 oktober har du möjlighet att välja en av våra tre energipass som ger dig en härlig start på dagen. Vi blandar rörelse, sensorik och avkoppling.

Har du inte anmält dig till UTSIKT ännu så är det hög tid att göra det nu.

Anna Duberg foto_715Dansa

Stärk psykisk hälsa och minska stress med forskaren Anna Duberg.

 

Starta dagen med ett härligt danspass som får igång både kropp och huvud. Anna Duberg är fysioterapeut, dansinstruktör och medicine doktor inom hälsovetenskaper. Hennes forskningsområden är inom fysisk aktivitet och psykisk hälsa – och hennes avhandling handlar om hur dans lindrade stressrelaterad smärta och stärkte självtillit för tonårsflickor. Under den här morgontimmen får du inte bara dansa till sköna rytmer utan också en inblick i Annas forskning och inspiration till hur du själv kan påverkas av dans och rörelse. (Klädsel för rörelse, barfota eller skor valfritt)

 

food_400Ett sensoriskt uppvaknande

Provning tillsammans med tv-profilen och praktikern Mischa Billing och forskaren Åsa Öström.

Väck dina sinnen med en tidig provning och spännande föreläsning kring mat och dryck. Få förståelse för varför måltiden är en av vår tids hetaste trender. Det blir ett samtal med utgångspunkter från både forskning och hantverkskunnande, om konsten att äta och dricka. Vad är gott och vad är nyttigt? Under detta pass får vi använda nästan alla våra sinnen: smaken, lukten, hörseln och synen.

 

stockholm_715Raska promenader med forskare i öronen

Fawzi Kadi som är professor och universitetslektor Andreas Nilsson – båda på Institutionen för hälsovetenskaper gör dig sällskap.

Trampa igång dagen med en rask promenad. Ladda batterierna på din telefon och ta med hörlurarna ut på Stockholms gator. Under en promenad får du möjlighet att lyssna på en podcast tillsammans med Fawzi och Andreas som forskar kring just raska promenader. Njut av den tidiga morgonen och få ny kunskap om vad en morgonpromenad gör för dig och din kropp. Du väljer din egen promenadväg och du hittar podcasten i Handelskammarens App.