Innovativ vardag hemma, mitt i världen


Innovativ vardag hemma, mitt i världen

Framtidskonferensen UTSIKT 2017 närmar sig med stormsteg. Vill du veta mer om urbaniseringens utmaningar och hur förändringen ger nya möjligheter till hållbar innovation? Och ta del av inspirerande exempel på möjligheterna för företagande i både stad och landsbygd, och hur vi hittar rätt kompetens i urbaniseringens tidevarv? Då ska du välja föreläsningen och workshopen om urbanisering med föreläsare från Kopparbergs Bryggeri, Örebro Bostäder, universitet och SCB.

Om du inte redan är anmäld till UTSIKT 2017 så är det hög tid att göra det. Därefter väljer du fritt på plats den 15-16 oktober bland våra föreläsningar och workshops inom våra tre temaområden globalisering, urbanisering och digitalisering. Vi ser fram emot att få möta dig om några veckor.

FÖRELÄSARE RICKHARD VOIGT

Rickhard Voigt_2_300Rickhard Voigt är COO och bryggmästare vid Kopparbergs Bryggeri och har varit ansvarig för varuförsörjningen inom bryggeriet de senaste 10 åren. Kopparbergs Bryggeri är en framgångssaga som gått från 0 till 3 miljarder i omsättning på 20 år. Med en värderingsstyrd organisation har man lyckats skapa ett av dryckesbranschens starkaste varumärken mitt i Bergslagens glesbygd. Frågor som delaktighet och engagemang är centrala för Rickhard, en inställning som han ser som en starkt bidragande faktor i arbetet med att skapa självstyrande team.

FÖRELÄSARE STEFAN SVANSTRÖM

Stefan-Svanstrom-4_300Stefan Svanström som är kartexpert på Statistiska centralbyrån ger oss en dagsfärsk bild av hur urbaniseringstrenderna ser ut idag på ett nationellt perspektiv. Han kokar ner fakta och trendspaningen till regional nivå med exempel från Örebroregionen.

FÖRELÄSARE JONAS TANNERSTAD

Jonas T_300Jonas Tannerstad är chef för El & Automation på ÖrebroBostäder AB och arbetar dagligen med energieffektivisering och att implementera nya smarta digitala lösningar som är gränslösa. Ett exempel på en smart lösning är när ÖBO upptäckte att man kan tjäna en miljon på 12 minuter. Jonas har med sin långa erfarenhet av både nationellt och internationellt arbete en kunskap som han använder för att industrialisera fastighetsbranschen. Han är även medlem i Energiforsks externa forskningsråd.

FÖRELÄSARE ROBERT BRUMMER

Brummer Robert_300Robert Brummer är vicerektor för internationalisering och samverkan vid Örebro universitet och professor i gastroenterologi och klinisk nutrition. Han brinner för att erbjuda universitetets studenter utbildning av hög, internationell klass för att de ska kunna anta framtidens utmaningar.

WORKSHOPLEDARE ALEX LIEBERT

Alex Liebert_300Innovation Jam leds av Alex Liebert som är innovationsrådgivare på Örebro universitet. Under den här energifyllda workshopen delas deltagare med olika kompetenser in i mindre grupper och får jobba med en utmaning inom urbaniseringsområdet. Under 45 minuter jammar de, med hjälp av Alex, som leder genom Design Thinking. Ett Innovation Jam löser inte alla världens problem men det hjälper deltagarna att se utmaningar från nya perspektiv. Workshopen är till för de kreativa och idérika!

MODERATOR

Sofia_Larsen-uce69_300Sofia Larsen är chef för avdelningen Kommunikation och samverkan på Örebro universitet. Hon har tidigare jobbat som affärsutvecklare och informationschef på universitetet och som chef på AcadeMedia. Mellan 1998 och 2010 var hon riksdagsledamot för Centerpartiet.